Наука за здравето

 

 

          Представяме Ви книгите на Пол Брег – основателят на Здравното движение в Америка, най-известният в света радетел за здраве. Книгите на основателя на движението здравословен живот в Америка, а и в света не случайно са наречени Библията на здравето. Те са издадени в многомилионни тиражи на повече от 25 езика и обикновено се разграбват за дни от книжарниците. Пол Брег работи в областта на здравето от самото начало на XX век, а по-късно неговото дело се продължава от дъщеря му Патриша Брег, която е съавтор на всички книги и през няколко години ги преработва и ревизира, за да бъдат те в крак с най-новите научни изследвания.
         

         И все пак кой е Пол Брег? Вече споменахме, че той е основателят на Здравното движение в Америка, най-големият специалист в света по здравословен начин на живот. Той е също така най-известният специалист по удължаване на живота – можем да го наречем и “кръстоносец” на здравето, който обикаля света над 10 пъти и изнася лекции на тема здраве, здравословен живот и път към съвършеното здраве. Наричан е още “апостол на здравето”. Най-важното е, че той е не само теоретик, а най-вече практик. Създадената от него цялостна система е изпробвана в продължение на почти един век и е доказана и призната от милиони хора. 
          

         Основно значение в своята оздравителна система той придава на правилното хранене и смята, че 60-70 % от храната ни трябва да се състои от сурови плодове и зеленчуци.
         

          Пол Брег вдъхновява много учени по цял свят и има голямо влияние върху тях. Най-известната българска специалистка по лечебно гладуване Лидия Ковачева го споменава на няколко места в книгата си и го смята за свой гуру. В Русия специалистите природолечители Малахов и Николаев черпят своите теории от трудовете на Брег.
Коя е Патриша Брег? Наричана “ангел на здравето и оздравяването”, тя е съавтор на книгите на Брег, здравен лектор, специалист по правилно хранене, здравен учител на световноизвестни политици, холивудски звезди, певци, атлети. Патриша Брег придобива голяма известност не само като дъщеря на най-големия здравен специалист в света Пол Брег, но и със собствения си голям принос в тази област, като всеки ден, включително и сега, провежда курсове по здраве и фитнес, води семинари на тема “Здравословен начин на живот по системата на Брег” по целия свят и участва в много телевизионни и радиопредавания.
         

          Пол и Патриша Брег съветват милиони хора по целия свят и ги обучават на системата на Брег “Здравословен начин на живот”. Техните последователи се радват на съвършено здраве и често празнуват стотния си рожден ден. Ето някои от най-известните имена сред техните привърженици: световноизвестният актьор Клин Ийстуд, притежателят на най-голямата световна хотелска верига Конрад Хилтън, най-големият експерт в света по здрави и красиви крака и стъпала – основателят на световноизвестната фирма за обувки и стелки д-р Шол, американският президент Дуайт Айзенхауер, британското кралско семейство, Джак Лалан – телевизионният крал на фитнеса, Марк Виктор Хансен – съавтор на книгата “Мъжете са от Марс, жените – от Венера”, известната тенисистка Мери Пиърс, Дж. Пени, Дел Уеб, Харви и Мерилин Дайъмънд – автори на известните книги “Сила за живот”, тибетският духовен водач Далай Лама, известният американски писател Ъптон  Синклер, много бизнесмени и актьори, лекари и природолечители.

 

© Всички права запазени, Издателство ,,СКОРПИО'', 2008 - 2016 
Контакти с нас | Правна информация | Конфиденциалност